Let op! Geld lenen kost geld

Wat is een Persoonlijke lening?

Bij een Persoonlijke lening leent u een van tevoren vastgesteld bedrag. Bij het afsluiten van de lening staan de hoogte van de rente en de looptijd vast. U weet zo altijd precies waar u aan toe bent. Afgeloste bedragen kunt u niet meer opnemen. U hebt wel de mogelijkheid om (extra) betalingen te doen, zonder boete. 

Bekijk de onderstaande video om meer te weten te komen over hoe een Persoonlijke lening werkt. En voor wie het geschikt is. Vooraf weten waar u aan toe bent is heel belangrijk. U sluit namelijk niet iedere dag een lening af.

Verantwoord lenen

Kiest u voor een Persoonlijke lening, dan kiest u voor een vast leenbedrag. Let ook op de looptijd als u verantwoord wilt lenen. Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden kunt u een Persoonlijke lening afsluiten tussen € 7.500,- en € 50.000,-.

In de video leggen wij de voor- en nadelen van een Persoonlijke lening voor u uit. Weet wat de kosten van een lening zijn, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Toekomstbestendig lenen

Niemand kan de toekomst voorspellen. Ook u niet. In 3 jaar kan er een hoop veranderen. Zo kunt u een kind krijgen of een andere baan, maar ook ontslag, echtscheiding of een schuldhulpverleningstraject kunnen impact hebben op uw financiële situatie. Wanneer u een lening afsluit, moet u rekening houden met wat er in het verschiet ligt. Er kunnen redelijkerwijs te voorziene omstandigheden zijn, die u bij de aanvraag al mee moet nemen. Meldt deze dan ook wanneer u een aanvraag doet. 

Een lening is een financiële verplichting die u voor een langere periode aangaat. Kies daarom verstandig. Ga voor een looptijd die passend is bij uw huidige situatie en leendoel, maar die ook verantwoord is als er wat verandert in uw leven.

Kenmerken Persoonlijke lening

Het is belangrijk de kenmerken van een gekozen leenvorm te kennen, omdat u een contract aangaat voor langere tijd (de looptijd van een lening is al snel 5 jaar). Daarom vindt u onderstaand een overzicht van de kenmerken van een Persoonlijke lening met uitleg. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.