Let op! Geld lenen kost geld

Wat is een Doorlopend krediet?

Bij een Doorlopend krediet kunt u flexibel geld opnemen en aflossen. Handig als u nog niet precies weet hoeveel geld u nodig hebt en hoe vaak u geld wilt opnemen. Hebt u misschien de neiging om vaker en meer geld hierdoor te lenen. Dan kunt u het beste eerst sparen of kijken naar een Persoonlijke lening.

U kunt alleen in de eerste 36 maanden vrij geld opnemen binnen het kredietlimiet van uw Doorlopend krediet. U hoeft het bedrag dus niet in één keer op te nemen, maar dat is uiteraard wel mogelijk. Daarna moet u verplicht aflossen om binnen de maximale looptijd van 180 maanden te blijven.

Per 1 mei 2019 stelt de VFN-gedragscode haar leden (waaronder PrimeLine) verplicht dat een Doorlopend krediet een looptijd heeft die niet langer is dan 180 maanden. De VFN-gedragscode biedt de consument de garantie van heldere informatie en een verantwoord kredietaanbod.

In de onderstaande video leggen wij u de voor- en nadelen uit van een Doorlopend krediet. Geld lenen moet een keuze zijn waar u achter staat, nu en in de toekomst.

Verantwoord lenen

Bij een Doorlopend krediet spreekt u met PrimeLine vooraf een kredietlimiet af. Tot dit bedrag kunt u de eerste 36 maanden geld opnemen. Afhankelijk van uw behoefte en financiële mogelijkheden tussen € 7.500,- en € 50.000,-.

In de video hiernaast worden de voor- en nadelen van een Doorlopend krediet uitgelegd. Lenen doet u niet iedere dag en is een beslissing voor de langere termijn. Weet wat geld lenen kost.

Toekomstbestendig lenen

Niemand kan de toekomst voorspellen. Ook u niet. In 3 jaar kan er een hoop veranderen. Zo kunt u een kind krijgen of een andere baan, maar ook ontslag, echtscheiding of een schuldhulpverleningstraject kunnen impact hebben op uw financiële situatie. Wanneer u een lening afsluit, moet u rekening houden met wat er in het verschiet ligt. Er kunnen redelijkerwijs te voorziene omstandigheden zijn, die u bij de aanvraag al mee moet nemen. Meldt deze dan ook wanneer u een aanvraag doet. 

Een lening is een financiële verplichting die u voor een langere periode aangaat. Kies daarom verstandig. Ga voor een looptijd die passend is bij uw huidige situatie en leendoel, maar die ook verantwoord is als er wat verandert in uw leven.

Kenmerken Doorlopend krediet

Het is belangrijk de kenmerken van een gekozen leenvorm te kennen, omdat u een contract aangaat voor langere tijd (de looptijd van een lening is al snel 5 jaar). Daarom vindt u onderstaand een overzicht van de kenmerken van een Doorlopend krediet met uitleg. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.